suomeksi In English
Itumic

Itumic säätöjärjestelmä

Itumic Control System

ITUMIC säätöjärjestelmiä on valmistettu Jyväskylässä jo 1970-luvun lopulta lähtien, jolloin ITUMIC kehitti yhden maailman ensimmäisistä mikroprosessoripohjaisista kasvihuonesäätimistä. Nykyisin valmistetaan jo neljännen sukupolven säätimiä, jotka edelleenkin ovat kehityksen kärjessä monilta osin.

Itumicin ratkaisu on jo kauan ollut hajautettu säätöjärjestelmä, jonka jokainen huoneyksikkö toimii itsenäisesti, ilman muiden apua. Tämä mahdollistaa järjestelmän vaivattoman rakentamisen ja laajentamisen.

CAG - Computer Aided Growing - säätöjärjestelmän hallintaohjelmistot

Itumicin Microsoft Windows®-pohjaiset ohjelmistot mahdollistavat Multi ja Mix Station säätimien hallinnan ja käytön tavallisen pöytätietokoneen avulla.

Ohjelmisto koostuu seuraavista osista, jotka voidaan hankkia yhdessä tai erikseen:

  • Visual - ohjelma, tämä suorittaa keskustelun säätimien ja PC:n välillä, sekä tarjoaa käyttöliittymän säätimien hallinnalle.
  • Graff Pro seurantaohjelma historiatietojen graafiseen ja numeeriseen tarkasteluun ja tulostukseen.
  • ITU GSM ohjelma hälytysten siirtoon SMS-viestinä GSM puhelimeen.
  • WebControl ohjelma, jonka avulla järjestelmää voidaan hallita tavallisella internet selaimella mistä vain.

ITU CAG Visual - kokonaisuuden hallintaan

Lämmitys-Hypertable

Ohjelma luo pohjan tehokkaalle ja helpolle olosuhteiden seurannalle ja asetusten muuttamiselle. Yhdestä paikasta voi tarkastella kaikkia säätimiä ja olosuhteita.

Prosessinäkymä

Ohjelman ulkoasua voi muuttaa mieleisekseen helposti ja nopeasti. Näytettäväksi voit valita vain ne mittaukset, jotka ovat tarhalla käytössä, epäolennaiset arvot voidaan häivyttää. Näin yhdellä silmäyksellä on nähtävissä usean huoneen yleistilanne.

Ohjelmistoa voi käyttää yhtä aikaa monessa tietokoneessa, jos ne on kytketty toisiinsa tietokoneverkoksi. Tällöin esimerkiksi tarhalla voi olla pääkone, joka kerää tiedot ja josta järjestelmää hoidetaan päiväsaikaan. Kotona voi olla toinen kone, josta illalla on helppo tarkistaa samat asiat.

Kosketusikkuna
Päänäkymä

ITU Graff Pro - seurantagrafiikka

GraffPro-käyriä

Ohjelmistot tallentavat mittausten tiedot tietokoneen kovalevylle. Täältä ne ovat jälkikäteen luettavissa graafisessa tai numeerisessa muodossa. Tallennetun tiedon avulla voidaan tarkastella miten hyvin lämpötila on ollut kohdallaan, onko hiilidioksidia ollut tarpeeksi, miten kastelut ovat sujuneet kuluneella viikolla, mikä on kuluneen kuukauden valoisuus.

Grafiikka on hyödyllistä myös vikatilanteiden analysoinnissa. Sen avulla voidaan monessa tapauksessa paljastaa vikoja ja puutteita, joita ei muuten havaittaisi ollenkaan. Esimerkkinä lämmityksen toiminta yöaikaan - aamulla nähdään onko joku venttiili mahdollisesti toiminut huonosti.

Tutkimuskäyttöä varten tiedot voidaan helposti kopioida esim. taulukkolaskentaohjelmaan, jossa niitä voidaan jälkikäsitellä ja analysoida.

ITU GSM hälytyksen siirto

Tämän ohjelmiston ja laitteiston avulla saat kasvihuoneidesi kaikki hälytykset tekstiviestinä matkapuhelimeesi.

ITU Station säätimiin on mahdollista liittää melkein minkälainen anturi tai sähköinen signaali hyvänsä. Näin on mahdollista saada erilaisia hälytyksiä mm. pannuhuoneesta, vesien lämpötiloista, paineista, pumpuista, liiketunnistimista jne. Ohjelmistolla voit yleensä kokonaan korvata tavallisen hälytysjärjestelmän.

ITU Multi Station säätimen havaitessa hälytyssignaalin, se välitetään keskusyksikölle halutun viiveen kuluttua. Keskusyksikkö lähettää hälytystiedot haluttuihin GSM-puhelimiin tekstiviestinä. Viestistä selviää mikä huone hälyttää, hälytyksen syy ja milloin hälytys alkoi. Kun hälytyksen syy poistuu saadaan siitäkin haluttaessa erillinen viesti.

Voit myös lähettää säätimille mittaustietojen kyselyn ja paluuviestissä saat puhelimeesi tiedon ennalta valituista mittauksista. Voit siis milloin hyvänsä tekstiviestillä tarkistaa esimerkiksi sen, mikä on huoneiden lämpötila.

ITU CAG Webcontrol

Webcontrol

Hankkimalla WebControl-ohjelmiston ja yhdistämällä tietokoneesi internettiin vapaudut ajasta ja paikasta. Voit käyttää ja hallita järjestelmää miltä tahansa internettiin liitetyltä tietokoneelta. Ainoa vaatimus on, että siinä on internetselain.

Asetuksia pääsee muuttamaan ja mittauksia tarkastelemaan vaikkapa tavallisella matkapuhelimella tai vielä paremmin, jos käytettävissä on nettitikku ja kannettava tietokone. Jollei tämä ole mahdollista esimerkiksi ulkomaan matkan aikana, niin voit mennä paikalliseen internetkahvilaan tai hotellin yleisöpäätteelle ja ottaa yhteyden kotitarhalle. Mahdollisuuksia riittää.

Käy kokeilemassa demo-versiota haluamallasi välineellä ja totea asia itse: WebControl.

Valid XHTML 1.0 Transitional