Itumic Oy

Suomalaista automatiikka­osaamista maailmalle

Itumic-säätöjärjestelmiä on valmistettu Jyväskylässä jo 1970-luvun lopulta lähtien, jolloin Itumic Oy kehitti yhden maailman ensimmäisistä mikroprosessoripohjaisista kasvihuonesäätimistä. Nykyisin valmistettavat neljännen sukupolven kasvihuone– ja lannoitesäätimet on kehitetty palvelemaan niin kasvihuone- kuin tunneliviljelijöitä.

Etusivu / Yritys

Itumicin suurimpia vahvuuksia kilpaillulla alalla on laitteiston monipuolisuus ja muokattavuus. Sen ansiosta monet tutkimuslaitokset, kasvitieteelliset puutarhat ja yliopistot ovat päätyneet Itumicin automatiikkaan.

Itumicin merkittävimpiä hankkeita on 2018 Englantiin toimitettu säätöelektroniikan uusiminen ja nykyaikaistaminen, jossa kaikki Rothamsted Research tutkimuslaitoksen yli sata osastoa uusittiin.

Vaikka Euroopan markkinat ovat vuosi vuodelta merkittävämmät, Itumicin pääkohderyhmiä ovat edelleen suomalaiset kasvihuone-, tunneli- ja avomaaviljelijät. Kaikki Itumicin laitteet onkin suunniteltu kestämään Suomen haastavat ja vaihtelevat sääolosuhteet.

Kotimaassa lisääntynyt tunnelikasvatus on asettanut uudet tarpeet kastelujärjestelmien toiminnalle. Vastauksena tähän tarpeeseen Itumic on kehittänyt uusia tapoja mitata kasvualustan kosteutta ja lannoitepitoisuutta. Langattomalle mittaus- ja ohjausjärjestelmälle on ollut tarvetta etenkin ulkoalueilla.

Kaikki Itumicin säätölaitteet on hallittavissa joko suoraan säätimeltä tai tietokoneelta. Tietokoneohjelmistot helpottavat viljelijän arkea, kun olosuhteita, lannoitusta ja kastelua voi seurata ja säätää etäyhteyden avulla mistä tahansa. Tietokoneelle tallentuvan seurantatiedon avulla viljelijä saa arvokasta dataa, jolla kasvuolosuhteet voi optimoida sopiviksi.

Huoneisto- ja lannoitesäätimien lisäksi anturitekniikka on Itumicin vahvaa osaamisaluetta. Itumic valmistaakin lähes kaikki käyttämänsä anturit sääasemista johtokykyantureihin itse. Puutarhoilla käytettävän tekniikan lisäksi Itumic on toimittanut anturi- ja mittalaitteita mm. laivateollisuudelle.

Faktat

Perustamisvuosi

%

Suomalaisessa yksityisomistuksessa

Esa Hölttä

Toimitusjohtaja

Jyväskylä

Kotipaikka